Convertirem la teva feina en notícia

No n’hi ha prou de fer-ho bé, s’ha de comunicar bé. Amb una bona estratègia de comunicació aconseguiràs reforçar la teva marca, tenir presència als mitjans de comunicació, fer conèixer els teus projectes i atraure nous clients.

T'ho expliquem?
Més

Gabinet de premsa

Notes de premsa, rodes de premsa, plans de comunicació, publicitat, entrevistes...

Més

Webs i xarxes socials

Creació de pàgines web, elaboració de vídeos, màrqueting on line, gestió de xarxes socials:...

Més

Continguts i publicacions

Catàlegs, revistes, díptics, memòries corporatives, llibres per encàrrec, traduccions,...

En el context de la 4a edició de la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, Lidera Comunicació ha col·laborat amb el col·lectiu Eixarcolant per donar a conèixer el potencial gastronòmic que tenen les plantes oblidades, les que comunament anomenem "males herbes". La jornada va tenir lloc el passat 13 d'abril a Igualada i és una iniciativa única al sud d'Europa que té l'objectiu de posar en valor les espècies silvestres i les varietats agrícoles tradicionals, donant-ne a conèixer el seu ús i ensenyant com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible.

La jornada va ser tot un èxit i va atreure més de dotze mil persones d’arreu del territori, un rècord de visitants respecte les edicions anteriors. La gran majoria de les activitats que requerien inscripció prèvia van penjar el cartell d’aforament complet, amb un 98% de les places ocupades, i aquelles que eren de lliure assistència, com la fira i les xerrades, van comptar també amb més assistents que mai. Gairebé un miler de persones van participar en els diferents tastos i van ser 500 les que van gaudir del dinar silvestre. Pel que fa a la procedència dels participants, un 80% eren de fora de la comarca de l’Anoia.

La jornada, organitzada totalment de forma voluntària pel Col·lectiu Eixarcolant, neix amb l’objectiu de donar eines a la societat per descobrir i redescobrir les plantes que anomenem “males herbes”, les plantes oblidades, donant-ne a conèixer els seus usos i mostrant com poden contribuir a fomentar una alimentació saludable i una agricultura sostenible. Aquest és un objectiu que la jornada compleix any rere any, donant a conèixer aquestes plantes cada cop a més persones i ensenyant a utilitzar-les de forma pràctica en el nostre dia a dia.

Un dels fruits de la jornada és el llibre “Espècies silvestres comestibles de l’Anoia (I)” escrit per Marc Talavera, que dona a conèixer les espècies silvestres que podem trobar a la nostra comarca, especificant quina part de la planta s’utilitza, on i quan la podem trobar i en proposa una recepta.

Enguany la jornada va comptar amb més de 90 activitats, concebudes des de la màxima qualitat i rigor, i amb 151 ponents d’alt nivell i s’ha realitzat amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Universitat de Barcelona. Des de l’organització volen agrair la feina als més de 120 voluntaris i voluntàries, que van col·laborar en la gestió i coordinació de totes les activitats, fent així possible la jornada.

Per primera vegada, Lidera va ser l'encarregada de la comunicació i difusió de la jornada, sent també responsable de la publicitat i de la gestió dels mitjans.

El Col·lectiu Eixarcolant: recuperant el passat, transformant el futur

El Col·lectiu Eixarcolant és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu la recuperació (i adaptació a la realitat actual) dels usos d’espècies silvestres comestibles i varietats agrícoles tradicionals com a eina per afavorir un model agroalimentari més sostenible, saludable i just. A part de la jornada, l’entitat realitza altres projectes de recerca científica, divulgació i assessorament.

El president del col·lectiu i impulsor de la jornada és Marc Talavera Roma, doctor en biologia per la Universitat de Barcelona, especialitzat en agroecologia, etnobotànica i comunicació científica. Autor de la tesi doctoral que ha estat la llavor de la jornada: “La recuperació dels coneixements tradicionals relatius a la biodiversitat com a eina per al desenvolupament d’un model agroalimentari més sostenible. Estudi etnobotànic de la comarca de l’Anoia, desenvolupament de nous cultius amb espècies silvestres i acceptació per part dels consumidors dels productes elaborats amb espècies silvestres i varietats tradicionals”.