Lidera Comunicació presenta la nova web de l'arquitecte Xavier Andrés

Coinicidint amb la inauguració de l'hotel del Somiatruites, Lidera Comunicació va presentar la nova pàgina web de l'arquitecte Xavier Andrés. La nova web www.xavierandres.cat mostra els projectes entre els que destaquen el Mas de Pedrafita (Rubió), el celler del restaurant ABaC de Barcelona, l’interiorisme de la clínica d’estètica RibeClinic, a passeig de Gràcia de Barcelona, o el restaurant i recent inaugurat hotel Somiatruites del qual n’és també copropietari.

Xavier Andrés és arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC). El seu estil arquitectònic es basa en els criteris de comunió entre l’entorn patrimonial i l’espai que cal projectar, posant en valor el patrimoni de cada zona, i apostant per l’arquitectura  sostenible. 

La pàgina web s'ha estrenat coincidint amb la inauguració de l'hotel del Somiatruites. En el projecte de l'hotel, Xavier Andrés ha fet una proposta arquitectònica que beu de l’estètica industrial, buscant la comunió amb l’entorn patrimonial a través del disseny i els materials emprats, emmirallant-se en la història del barri adober més representatiu de Catalunya. La joia de la corona és la coberta de l’hotel del Somiatruites, un hort de 400m2, que serveix de coberta de l’edifici i fa d’aïllament tèrmic, a més de proveir el restaurant de productes de total proximitat. Així mateix, a la coberta del restaurant s’hi situa un galliner, dos elements que juguen un paper fonamental per aconseguir l’autoabastament i la sostenibilitat del projecte.

L’hotel del Somiatruites compta amb set habitacions dobles, cinc encarades al carrer del Sol (sud) i dues en sentit interior (nord), totes amb una terrassa. Amb la voluntat de convertir aquest espai en molt més que un lloc per dormir, les habitacions estan pensades com una sala d’estar transformable on poder reunir-se, esmorzar, treballar o  descansar. Per aconseguir aquesta adaptabilitat, Andrés ha projectat habitacions àmplies amb un llit elevable que, a través d’un mecanisme manual, es pot fer pujar fins al sostre, deixant un gran espai lliure que dona polivalència a les estances.